Bevestigingen

//Bevestigingen

Bevestigingen

Uitspraken die je hardop of stil tegen jezelf zegt zijn herhalingen. Hoe vaker je een uitspraak herhaald hoe krachtiger die voor je gaat werken met behulp van het onderbewust zijn. Door dit te doen, bevestig je jezelf wat je ook verlangt. Als je bijvoorbeeld een belangrijk interview op de agenda hebt staan, kun je dit bevestigen door te zeggen dat je “een geweldig interview” gaat hebben. Of je zegt : ik heb het volste “vertrouwen in een goede afloop”. En dat herhaald.

Wat maakt dat herhaling werkt: Wanneer je iets verwoordt en het voor jezelf herhaalt, zal het je gedachten beïnvloeden. Dit is de reden waarom herhalingen bekrachtigen die succesvol zijn. Als je tegen jezelf zegt: “Ik wil een prachtige dag hebben”, ga je automatisch nadenken over je aanstaande dag als een prachtige dag. Waar je op focust, trek je aan! Begin het herhalen te gebruiken om je te concentreren op wat je verlangt. Herhalingen zorgen voor een ketting: de tweede gedachte haakt aan de eerste. Hoe vaker je aan iets denkt hoe langer de ketting wordt en het goede gevoel zal toenemen.

Er zijn drie regels om te onthouden bij het gebruik van visualisaties:

1. Bevestig altijd het positieve.

Waardering is een krachtig middel om je goed te voelen.

Stel jezelf niet de vraag: “Wat als het weer een vreselijke dag wordt?” Of denk aan dingen als: “Ik ben zo nerveus”. Deze uitspraken zijn gericht op het tegenovergestelde van wat je wilt. Ben en denk positief en gebruik woorden die weerspiegelen wat je wilt laten gebeuren. Als je zelfverzekerd wilt zijn, gebruik het woord  zelfverzekerd in je visualisatie. Herhalingen die je zelf uitspreekt hebben meer effect dan, wanneer iemand anders dat doet. Heb waardering voor wat je gaat doen! Heb waardering van wat je al hebt! Heb waardering voor eerdere successen.

2. Maak je bekrachtiging/waardering kort en eenvoudig.

Gebruik een korte zin of maximaal één zin. Je bekrachtiging zou moeten zijn als een eenvoudige mantra die je keer op keer kunt herhalen, zonder na te denken. Bijvoorbeeld: ik geloof in mezelf, ’ik ben een goede ouder, ik ben zelfverzekerd of ik ben een goede werknemer. In principe kan je alles gebruiken. Hoe meer jij jezelf waardeert hoe beter het voor je gaat werken.

3. Forceer jezelf niet om het te geloven. Doe het gewoon.

Je hoeft jezelf niet te dwingen om je bekrachtiging/waardering te geloven, herhaal het eenvoudigweg opnieuw en het zal op een natuurlijke wijze effect op je hebben. Als je de bekrachtiging/waardering vele malen herhaalt, gaat deze voor je werken.

Bekrachtigingen zijn eenvoudig, gebruiksvriendelijk en zeer krachtig. Veel professionele atleten gebruiken ze om goed te presteren. Succesvolle zakenmensen gebruiken ze om deals te sluiten en hun bedrijf te runnen, en kunstenaars gebruiken ze om creatief te zijn en met innovatieve ideeën te komen. Jij kunt ze ook gebruiken, op elk gebied van je leven.

By |2019-01-09T19:22:58+00:00januari 9th, 2019|Geen categorie|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment